tirsdag 31. mai 2011

Hurra for meg

Ja da var dagen her da, dagen hvor jeg er blitt 35 år......
Jeg har hatt en super dag. Mye folk på jobb, nydelig vær ute, og et par gava :)
 En kjempekul kalender fra Hjerterom i Harstad fikk jeg av min lillesøster Cecilie
Et kjempefint L smykke fra det Gule huset på Røros fra min storesøster Anette.
Fikk også penger av mamma og Per, og de har jeg tenkt å bruke på utemøbler. Det er noe jeg har savnet lenge. Vi har ingen plass å sitte ute, og det er kjedelig når det er sol ute, og jeg må sette meg på trappa!!
På torsdag blir det visst kaffe selskap her hos oss. Jeg hadde helst sluppet de greiene der, men jeg har visst giftet meg inn i en familie som er glad i bursdagsfeiring :) Så det er bare å sette igang å lage kaker.....

Ellers har jeg ikke drukket Cola siden torsdag :) OG det er godt gjort, da jeg er en skikkelig colaholiker. Håper at vekta er snill med meg 1.august, og at jeg har klart å gå ned noen kg.

Ha en fortsatt fortryllende kveld :)

Lene

mandag 30. mai 2011

Overraskelse

I morgen har jeg bursdag, og jeg blir da 35 år!!!! Huff! Jaja! Ikke eldre enn man føler seg, og jeg føler meg som 20 år ;)
Iselinn overrasket meg med en bursdagsgave i dag, hun klarte ikke å vente til i morgen.
Jeg ble så glad, og rørt. Hadde da ikke ventet å få noen gave i dag , og en så fin og personlig gave.
 Et nydelig smykke fra Pearls for girls hun kjøpte i Svolvær i helgen
 Angels exist står det på framsiden
og på baksiden: you are one of them   

Jeg ble skikkelig rørt. Det gjør ingenting at man blir "gammel" når man har så flotte og fine venninner, som lyser opp hverdagen. Kjempeglad i deg Iselinn





Hilsen en glad 34 åring

Lene

fredag 27. mai 2011

Årets første tur

I går kveld dro jeg på årets første trimtur. Sammen med to andre syklet jeg rundt fjorden, og det var hardt nok for utrenet kropp.
Måtte gå av sykkelen og vente sammen med mannen i gruppa, mens "fjæra" dro avsted. Borte ble ho iallefall.
Var ei stund redd for at jeg kanskje hadde bruk for mobiltelefonen i lomma, men etter å ha tvinget i han litt vann, og slappet av litt, gikk vi opp den siste biten av bakken.
Jeg trodde at JEG var i dårlig form, men når jeg er i bedre form enn en som har trimmet en liten stund, så er det vel kanskje håp for meg også? Vi brukte over en time på turen, som vi kun brukte 45 min på i fjor, så her er det forbedringspotensiale :)
Da jeg kom hjem var jeg så sliten at godstolen ble tilholdsstedet mitt de neste timene.
Etter å ha vært i dusjen, tok jeg fram den forhatte personvekta. Den og jeg har ikke vært venner på mange år, og i går ble ikke vennskapet fornyet heller. Det ble om formodelig verre. Holdt på å dette på rompa...... Jeg veier den nette sum av 90 Kg!!!!!!!!!!!!!!!!
Hjelpe å trøste sier jeg. Er det mulig? Tydeligvis. Og der er bare EN ting å gjøre. Fortsette å sykle rundt fjorden, til jeg klarer det på 30 min....
Jeg er Colaholiker, og ELSKER sjokolade, MEN nå er det nok. Godteriet spiser jeg ikke så mye av lengre, men den colaen! MÅ slutte med den også. Problemet er bare at da får jeg dundrende hodepine......
Jeg skal gå en tur på apoteket i dag, og høre om det finnes noe som kan hjelpe meg?
For dette går ikke lengre. Jeg synes egentlig ikke at jeg er TYKK, men vekta sier noe annet.....
HJELP!!!!! Trenger desperat noen som kan backe meg opp, og gi meg styrke, og MOT til å holde ut....,bli i litt bedre form, og forhåpentligvis mange Kg lettere.



Hilsen Tjukka Lene

tirsdag 24. mai 2011

Prosjekt gyngestol

Kjøpte en gyngestol på auksjon til 200 kr da jeg var 19 år, den fikk jeg mamma og Per til å ta med hit fra Trønderlag for noen år siden.
Den malte jeg i min ungdomstid GRØNN!!! Forferdelig farge nå, spør du meg.
Nå har jeg iallefall bestemt meg for å pusse den opp :)
Noen forslag til hvordan jeg skal gjøre det? Sandpapir? LUT?
Jeg har ikke peiling.
Originalt har den vært SVART med gull striper rundt hele stolen. Jeg vurderer å male den hvit!
Har vært innom Finn.no og kikket på de gyngestolene der, og prisen på en slik som jeg har ligger mellom 1000-4000 kr. Så jeg har et klenodium. Det skal være sikkert å visst :)
Gleder meg til å ta fatt på prosjektet.

Go-klem fra

Lene

mandag 23. mai 2011

Gi bort :)


lørdag 7. mai 2011

EllenSand gir bort igjen!

Jeg kjører i gang en ny gi Gibort. Denne gang på en EllenSand-kjole.
Det vil si at den som vinner kan ønske seg en EllenSand-kjole sydd i sin størrelse.

F.eks en sommerlig *GøyPåLandet* kjole i Lillemartine. Eller en Superwoman-kjole.
Klikker du på bildene, får du se større ugaver.


Eller kanskje en Stjerneteller? Her presentert med den aller siste jeg har laget, en liten barneteller.

Eller en av mine favoritter, Splash-kjolen?

Flere modeller finner du på nettsiden min www.ellensand.no eller her i bloggen under etiketten EllenSand-kjoler. Giborten begrenses av en ting, stofflageret mitt. Du kan velge mellom de stoffene jeg har på lager. Bilder av de legges ut etterhvert.

Ekstrapremie til alle hekleglade!
Gigaheklenål str. 15 :D

Andre regler:
Ett lodd for kommentar i innlegget.
Ett lodd for å følge bloggen min.
Ett lodd for bilde med link i bloggen din.

Husk å fortelle hvor mange lodd du tar.
Ta med i kommentaren om du ønsker å delta på ekstratrekningen på heklenål. Er jo ikke alle det er like aktuelt for :D

Også de uten blogg kan være med, husk navn og epostadresse.

Trekning blir
29. mai!

Trekning 15. mai!

Du kan også kjøpe EllenSand-produkter til inntekt for Leger uten grenser.
De produktene finner du her.
:D
You might also like:

Fra det ene til det andre

I går kveld før jeg gikk å la meg såg jeg ut av vinduet, og fikk sett noe så alldeles nydelig....
 Fjellet var  ROSA :) Ble bare stående å kikke ei god stund før jeg hoppa i køya <3
Stor kontrast til i dag. Slik såg det ut da jeg kom hjem fra jobb halv fem. 

Onsdag skal jeg til sykehuset for undersøkelse av tarmen :(
Usj! Ikke noe jeg gleder meg så veldig til akkurat. Så i morgen kan jeg ikke være på jobb, da jeg mest sannsynlig skal tilbringe mesteparten av dagen på toalettet..... Måtte på apoteket og hente et middel, som visstnok skal hjelpe meg med å tømme tarmen. Måtte betale 300 kr for 2 små poser med pulver!!!!!! Halllooo! jeg er sjokkert! At det går ann!!!
Dette pulveret skal jeg blande ut i litt vann, og drikke det. Gruer meg allerede......
Ellers så får jeg spise to små brødskiver kl 8 på morgenen, resten av dagen VANN, eller annen klar drikke. Og takk og pris så betegnes COLA som klar drikke. Så da tror jeg at jeg skal klare dagen uten mer mat. Jeg er jo COLAHOLIKER.
Får se hvordan det går med min ene slanke dag ;)

Håper dere får en fin dag, og NYTE masse god mat :)

Lene

fredag 20. mai 2011

Best friends 4 ever

I går hadde jeg en skikkelig tung dag, følte at alt gikk dit høna sparker. Ikke ofte jeg har det sånn, med de gangene jeg har vært skikkelig nede, så har en av mine gode venninner ringt. Pussige greier det der :) I går ringte Evy, og hun hadde også en tung dag, så vi tømte oss for hverandre etter tur, og guri så godt det var etterpå :)
I løpet av samtalen sier hun: Tenk at det snart er 19 år siden vi ble kjent? 19ÅR!!!!! Er det mulig? Greit nok så fyller jeg 35 år om nøyaktig to uker, og vi ble kjent da vi var 16 år, MEN 19 ÅR? Herregud nå ble jeg plutselig gammel......
Men det fikk meg til å tenke etter vi hadde lagt på. Evy er den av mine venner, som jeg har kjent lengst, og fortsatt har kontakt med. Vi har vært der for hverandre i tykt og tynt, og det vil vi være til vi dør :) Husker ikke helt om vi noensinne har hatt en skikkelig krangel? Vi har iallefall bestandig kunne sagt alt rett ut til hverandre uten at den andre har blitt sur, og det synes jeg er veldig bra!
Vi har i perioder ikke hatt så mye kontakt, da vi har hatt mye å stri med, men med en gang den ene ringer, så er kontakten der igjen. Vi har også bodd under samme tak(og hvis jeg ikke husker feil, så fikk jeg vel så hatten passet, en gang jeg hadde med meg en beiler hjem....knis knis. ), og det gik jo veldig bra. Evy er mye flinkere i husarbeide enn meg, så hun var vel sjefen der. Piska meg rundt, så jeg også tok i et tak. Så dere ser, jeg har ALDRI vært noen husmor :) Da jeg fikk vite at jeg ikke kunne få barn, sa Evy at hun, om det hadde vært lov, kunne bære fram barnet for meg. Og er ikke det ekte kjærlighet mellom venninner, så vet ikke jeg!
Det er godt å tenke på at jeg har venner som jeg kan støtte meg til, når alt er svart, og at mine venner vet at de kan støtte seg til meg, når alt er svart for de. DET er EKTE vennskap!
Så kjære Evy! Du er det beste som har hendt meg, jeg er veldig veldig Glag i deg. Tusen takk for at du er du! Savner deg masse, og håper vi får sett hverandre før det går for mange år, men uansett så har vi heldigvis både telefon og Facebook, så vi overlever vel :)AI LØØØVE JU <3

Bestevenner for alltid

Lene

onsdag 18. mai 2011

Dåpsgave

Her ser dere dåpsgaveprosjektet mitt, som ble ferdig i en fei. Har alltid ønsket å lære meg bestemor ruter, og nå har jeg endelig fått det til, Dette teppet er heklet i Viking Alpacca Superfine. Har vel brukt ca 22 nøster tror jeg? Har ikke lagt ut dette før nå, da det skulle være hemmelig for foreldrene til barnet, men mor og mormor dukket opp her nå i stad..... Og ettersom mormor ikke er her til barnedåpen, så tenkte jeg hun skulle få se dette nå :)

Teppet gjorde jeg ferdig på under to uker, så nå hekler jeg på ett i Freestyle fra Dale, til meg selv. Ett til å ha i soffaen tenkte jeg. Pledda der er moden for utskiftning......
Synes det blir veldig fint, og gleder meg til å få det på plass i soffan

Lene

søndag 15. mai 2011

snart halvveis til 70!!!!!!

 Det nermer seg den dagen i året hvor jeg fyller år, og jeg blir spurt om hva jeg ønsker meg i bursdagsgave. Jeg ønsker meg en ting, og det er ei sittegruppe til å ha ute. Et bord med 4 stoler. Vi har ingenting hjemme hos oss, og det er veldig irriterende. Så ettersom Gubben har bursdag i desember, så er det opp til meg å ønske meg dette i bursdagsgave.... :)

Min bursdag er både fin, og ikke så fin. Den er en evig påminnelse om et sykehusopphold jeg hadde på min bursdag for, ja hvor lenge siden er det? 12-13 år siden.
Da havnet jeg på sykehuset, med en graviditet utenfor livmoren. Jeg visste ikke at jeg var gravid, for jeg hadde fått beskjed av min lege, at jeg ikke kunne bli gravid i en alder av 22 år.
6 mnd etter denne beskjeden havnet jeg da på sykehuset, og var gravid utenfor livmoren. Kunne ikke fatte at den legen sa jeg var gravid....MEN at de måtte fjerne det. Akkurat der og da, dreit jeg fullstendig i hva han sa, og sa de fikk gjøre hva de ville, bare det sluttet å gjøre så vondt. Etter operasjonen fikk jeg rom sammen med 5 andre damer, som var der for å ta abort, og det syntest jeg var veldig kjipt, da jeg ikke var der fordi jeg ville, men fordi jeg måtte.
Jeg var på sykehuset i 5 dager, og den siste natta fikk jeg enerom, fordi søstrene syntest synd i meg.
Før jeg dro derfra fikk jeg snakka med legen som oppererte meg. Han fortalte at jeg hadde vært gravid, men i den ene egglederen, og da fosteret vokste, ble det trangt, og det resulterte i at egglederen sprakk. De fjernet 2,7 liter blod fra magen min!!!!    2,7 LITER!!! Der er mye. For å si det sånn: hadde ikke jeg kommet på sykehuset da jeg kom, hadde jeg mest sannsynlig dødd av indre blødninger, og det er veldig skremmende. Jeg kan takke min eldste søster Anette, for at jeg er i live i dag. Hadde det ikke vært for at jeg dro på besøk til henne den dagen, hadde jeg mest sannsynlig blødd ihjel innvendig.
En ting som har hjulpet meg i disse årene, er at jeg traff Gubben, og flytta sammen med han, og hans to døtre, som da var 3 1/2 og 5 1/2 år. Disse to jentene har enten de har villet det eller ei, hjulpet meg masse. Hele min hverdag kretset rundt disse to, og selvfølgelig Gubben da :) Vi har hatt, og har, våre fighter rett som det er, men jeg ser på disse to flotte jentene, som i dag er 12 og 14 år, som mine! Og skulle det bli slik at jeg ikke blir mamma selv, så er det ingen undergang. Jeg har jo to flotte tenåringer!
Vi har snakket i noen år om prøverør, men det skal jeg komme innpå  en annen gang.
Akkurat nå skal jeg fokusere på at jeg snart blir "gammel". Halvveis til 70 år! Syns det ikke er så lenge siden jeg var 16 år.....
Synes jeg egentlig holder meg godt, til å være oldis! Litt for mange kg ekstra på kroppen, men pytt, hva gjør vel det! Livet er hærlig :)

Hvis du har lyst til å spørre meg om noe, så er det bare å fyre løs. Jeg svarer på hva det skulle være :)
Ha en fortsatt fin søndag

Stor klem fra

Lene

lørdag 14. mai 2011

Ikke så morro akkurat...

I noen år nå har magen min vært i litt ulage. Ikke det at det har plaga meg noe spesielt, men noen ganger har det vært litt ubehagelig. Får f.eks. ikke noe forvarsel om når jeg må "blæse tu bælgen". Har vært slik at en halv time etter jeg har spist , så må jeg på do, eller når jeg må på do, så må jeg NÅ, får ikke forvarsel engang, må bare springe. Har hatt et par episoder, hvor jeg har vært ute å kjørt, og jeg må stoppe, og springe til skogs. Og det er ikke akkurat noe jeg skryter av akkurat, litt flaut egentlig! Men så er nå jeg kjent for å si ting som de er da.... hehehehe!  Har vært hos legen, men han kunne jo ikke finne noen feil.
I slutten av april fikk jeg intens mageknip. Det var ikke magesjau, da bruker jeg å få vondt i venstre side, men denne gangen hadde jeg vondt i hele magen. Helt forferdelig var det. Satt med bøtta foran meg på do, for eg ble så dårlig at jeg ikke helt visste om jeg måtte spy også. Den natta låg jeg nede på gjesterommet, i nærheten av toalettet. Om morgenen hadde jeg fortsatt mageknip, og når jeg skulle tørke meg, var det masse blod. Herregud så redd jeg ble. Måtte sjekke om jeg hadde fått menstruasjon, så mye var det. Ringte sporendeks til legekontoret, men de hadde ingen time til meg før dagen etter, så det var bare å vente.
Legen fant ikke noe, så han henviste meg til Harstad sykehus. Måtte påregne litt ventetid sa han, men her om dagen fikk jeg innkalling, og jeg skal dit 25.mai. Så jeg synes det gikk ganske fort.
Nå begynner jeg å grue meg litt. Synes ikke det er så gøy at de skal putte et kamera oppi rompa akkurat, men må man, så må man! Har faktisk lekt litt med tanken om å spørre om å få se på tv skjermen, hva de gjør. Skal jeg ligge våken, så kan jeg jo like godt få med meg alt....... KNIS!!! MEN tar imot all smertestillende jeg kan få....
Håper de finner noe som kan fikses på, for jeg har hatt mye vondt i magen denne mnd.
Mens jeg venter har jeg et hekleprosjekt på gang. Noe til oss, for en gangs skyld. Et hekla teppe i bestemor ruter eller oldemor ruter. Er litt usikker på hva det heter. Her er en liten smakebit 




Håper dere ikke ble skremt av min åpenhet, bare sånn jeg er...... Jeg synes det er bedre å være åpen om ting, enn at man skal gå å bære alt inni seg :)

Lene

Endelig er bloggen oppe igjen

 Det var så fint ute i går kveld, månen hang så fint over fjellet

 Dette treet blir vel juletre om et par tre år. Da har det vokse så mye at det begynner å bli for stort til å pynte ute. Vil jo ikke miste utsikten min heller.
 Her har vi den berømte gjemme dronninga. Ho stikk av å gjemme seg nesten hver kveld... Sushie
 Her er huset vårt sett fra veien. Det har aldri vært dyr i vår fjøs. Den fjøsen som stod der før, ble tatt av et jordras på 60-tallet, og havna på andre siden av veien, fra der jeg står her. Så da de bygde opp ny fjøs, ble det aldri satt inn dyr. Så vi har møkkelukt-fri sone hos oss.
 Var ute å gikk en liten tur sammen med Junik i går, og kom over disse søte blåklokkene
 Junik vente tålmodig på matmor.
 Naboen har en fin og "strigla" plen, både her nede ved veien og på øversiden,
 mens vi....... Tja hva skal man si.... Har forbedringspotensiale....??? Har slitt i flere år med de hersens bringebærbuskene nede ved veien, og nå gir jeg snart opp....
 Ting og tang fra rundt huset, som vi må kjøre vekk...
Dette er øversiden av huset vårt. Alt helt opp til tørkestativet skal bort, og tømmes ned mot veien, og forhåpentligvis, så kanskje vi får vekk de hersens bringebærbuskene...... Det er lov å drømme :)


Ønsker alle ei riktig GOD HELG

Lene

torsdag 12. mai 2011

må man, så må man

De siste dagene har jeg jobbet masse ute. Raka og klipt busker for det meste, så nå håper jeg Gubben er fornøyd med den late Kjærringa si :)

 Da kom endelig tørkestativet opp ute. Har vel bare ligget i fjøset i et par-tre år. Gubben "glemmer" å sette det opp, så da må jo husmora gjøre det selv :) Legg merke til ROSA tau på stanga ;)
Den gamle riva gikk selvfølgelig istykker, så denne gangen ble det innvestert i TO nye river, så nå kan flere enn en hive seg rundt og hjelpe til....
WARNING! Fare for å få kos er stor når du kommer på besøk til oss :)
For Junik er kjempeglad i kos, så hvis det blir innbrudd, er jeg redd hun bare vil logre med halen.....
Gråtass er kjempefin, men veldig masete.... Mjauer i ett sett. Mora hans heter Sushi, men hun hadde gjemt seg inne, da jeg tok bilder, så henne får dere se senere.
 Vi har to marsvin. Dette er Lynet
og dette er Teddy Winter. Kan vel snart starte dyrehage?
Liv kom innom en tur på jobb i går, og da måtte jeg selvfølgelig ta et bilde av henne også. Liv jobbet hos meg, gjennom Nav i 8 mnd, og jeg savner henne veldig. Kjempedame. Lært masse av henne :)

Dagen i dag starte jo bra, med SOL og 12 grader ute. Hipp hurra! Eller? Da må jeg vel ut å jobbe litt etter jobb i dag og......
Uansett, så får dere ha en strålende dag 

Lene











Konkurranse :) Giveaway

VÅR-konkurranse :)


'HALLWAY' - hele 3 wallstickers i ett
Levert av HAPPYLINES
Farge: mørk grå
Verdi kr 575
Trekning: 17. mai :)
Hvordan kan disse bli dine?
Jo, ved å dele fb-siden til Tips & Inspirasjon Til Hjemmet
eller dette blogginnlegget i profilen din og oppfordre dine venner til å melde seg inn!
Ingen ulempe å gjøre begge deler og si gjerne noen hyggelige ord om siden :)
Jo flere medlemmer, jo mer inspirasjon ♥
 
 





Vinneren vil denne gangen både bli annonsert her på bloggen og tilskrevet :)
Lykke til, Beate ♥
 PS!
Denne konkurransen er ikke i regi av facebook!
18-års aldersgrense :)

søndag 8. mai 2011

Helt ferdig.....

Akkurat nå er jeg så sliten, at jeg nesten ikke klarer å skrive her engang....
Vi har vært oppe på Saltvannskolen i Erika`s konfirmasjon. Og jeg tror både konfirmant og foreldre var svært fornøyde med dagen :)
Da Gubben dro til Harstad med eldstejenta, ble jeg igjen og hjalp Diana og Ronny med opprydding og vasking. Det gikk egentlig ganske fort, men da jeg kom hjem, og satte meg ned, kjente jeg at jeg var skikkelig sliten.
Men dagen har vært flott, og jeg har storkosa meg i forberedelsan. Baking, pynting av lokale, og selvfølgelig å få lov til å snuse litt på lille Hedda :) Diana og Ronnys siste lille prinsesse. Hun er bare helt skjønn.
Det er to år til yngstejenta til Gubben skal konfirmere seg, og den tiden blir å gå kjempefort. Neste skoleår starte hun i 8.klasse. Hjelpe og trøste. Synes ikke det er så lenge siden je møtte henne for første gang, og da var hun 3 1/2 år. Eldstejenta besemte seg for å ikke konfirmere seg, hun skulle egentlig stått konfirmant nå i år, men jeg tror hun angrer seg litt. Hun sier hun ikke gjør det, men jeg kjenner henne ganske godt etter snart 9 år, og jeg tror hun egentlig hadde villet konfirmere seg. Men jeg skjønner henne godt. Tiden før selve konfirmasjonen er drit kjedelig. Spesielt det at man må i kirka så og så mange ganger.
 Masse deilige kaker
 Konfirmanten med foreldre
 Artig å få lov til å lage blomsteroppsats tilkonfirmanten
 Ronny holdt en svært rørende tale til sin førstefødte. Jeg begynte nesten å grine. Flink var han!
 Konfirmanten og eldstejenta
 Gubben og yngstejenta. De er nå bra like HÆ?
 Gavebordet
 Denne fikk Konfirmanten av oss. Kan også brukes som smykkeskrin eller sminkeskrin hvis hun vil

 Konfirmanten holder takketalen.

I morgen har jeg en lang arbeidsdag foran meg. Da har jeg åpent mellom 12-20, og med et salg på -20% på hele butikken. Så i morgen kan je sove leeeenge, og det skal bli supergodt!

God natt folkens

Lene